Annemin tarif defterinden komşusu Gülsüm hanımın tarifi o zamanlar günleri olurdu. Tarifler anlatılır tarif defterlerine yazılırdı.
Malzemeler
1 paket instal maya (kuru maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık süt
250 gr tereyağı eritilmiş
yarım kg un
2 su bardağı iyi kalite siyah zeytin (çekirdeklerini çıkarılmış)
1 yumurta
Yoğurma kabına unu koy ve ortasını havuz şeklin aç. Ortaya kuru maya, ılık süt, toz şekeri koy sıvı malzemeyei hafifce karıştır. Üzerine 1 yumurta, erimiş soğumuş tereyağı, 1 çay kaşığı tuzu ilave et ve orta kısımı karıştıra karıştıra kenarlardaki undan azar azar al ve çekirdekleri çıkarılmış zeytini de ilave edip hamuru yoğur. Kabı streçle kapla en az bir saat ılık bir yerde mayalanmaya bırak. Bir saat sonra yağlanmış ortası delik bir kalıbın (eski kek tencereleri gibi) içine kabın dörte üçünü dolduracak miktarda hamuru yay. Hamur kabaracağı için kalıbı tam doldurmuyoruz. Kalıp küçükse artan miktarı ayrı bir kalıba al.
175-180 derecede yaklaşık 45 dakika kızarana kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder