Cumartesi, Mayıs 21, 2016

ANTEP FISTIKLI KADAYIF




Malzemeler

750 gr tel kadayıf
2.5 bardak iç Antep Fıstığı (tercihen boz fıstık) çekilmiş
250 gr. sadeyağ

Şurubu için

5 bardak şeker
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu.  


Yapılışı

Tel kadayıfı tel tel ayırın. Yağı eritin ve yağın yarısı ile karıştırın ve uzun parçaları kopararak ufak parçalara ayırın. Kadayıfın yarısını tepsinin içine muntazam olarak yayın ve elinizle hafifçe bastırın. Antep Fıstığını kadayıfın üzerine eşit olarak dağıtın. Kalan kadayıfı düzgün bir şekilde ve aynı kalınlıkla fıstığın üzerine yayın. Avucunuzla kadayıfın üzerine hafif bastırarak kadayıf ve Antep Fıstığı'nın birbiriyle kaynaşmasını sağlayın.
 
Şerbet için şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve 10 dakika kadar kaynatın. Yeterli koyuluğa gelince limon suyunu ekleyin, bir iki taşım daha kaynatın ve ateşten alın. 

Kadayıfı orta hararetli ateş üzerinde tepsiyi devamlı çevirerek 10-15 dakika süreyle pişirin. Kadayın alt tarafı iyice kızarınca diğer tepsiyi üzerine kapatın ve ters çevirin. Bu şekilde birinci tepside pişmiş olan kadayıfın kızarmış alt tarafı diğer tepside üste gelmiş olacaktır. Kadayıfın diğer tarafı da ateşte çevire çevire iyice kızarana kadar pişirin veya fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. 

Her iki tarafı kızaran kadayıfın üstüne sıcak şerbeti dökün. (Şerbet ve kadayıf, her ikisi de sıcak olmalıdır.) Kadayıfı biraz dinlendirin. Hafif ılıyınca servis yapın.

Hiç yorum yok: