Pazar, Mayıs 29, 2016

RICH MOCHA CAKE




Malzemeler

185 gr bitter kuvertür
6 gr granür kahve
185 gr tereyağı
145 gr esmer şeker
4 adet yumurta
125 gr toz badem
60 gr un
1 pk kabartma tozu

Pişme süresi eğer pasta tabanı olarak kullanılacaksa bir saat, kek olarak tüketilecekse 45 dakika. 

Yapılışı


Çikolatayı benmari usulu eritip içine granür kahveyi de koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. 

Bİr kapta un, badem tozu, kabartma tozunu harmanlayın ve kenara alın. 

Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri mikser kabına alın krema kıvamına gelene kadar çırpın, makinenin devrini düşürüp yumurtaları teker teker yedire yedire ilave edin. Çırpma devam ederken ılınmış çikolatalı karışımıda ilave et bir dakika daha çırp ve makineyi kapat.

Yumurtalı karışıma harmanladığın kuruları azar azar ilave et çırpma teli ile elle yavaş yavaş karıştır. Tüm malzeme karışınca yağlanmış kek kalıbına dök.

160 derecede pasta tabanı olarak kullanılacaksa bir saat, kek olarak tüketilecekse 45 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok: