Çarşamba, Mayıs 25, 2016

PEKAN DONDURMA





Malzemeler
  • 1/3 su bardağı (40 gr) kıyılmış pekan cevizler (veya normal ceviz)
  • 1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı
  • 1 su bardağı (155 gr) kahverengi şeker
  • 2 yumurta çırpılmış
  • 375 ml  süt
  • 125 ml krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özü veya 1pk vanilya

  1. Orta ateşte küçük bir tava içinde, tereyağı ve cevizleri orta ateşte  sık ​​sık karıştırarak kavur ve bir kaseye al soğusun. Tavada kalmasın pişmeye devam eder yanabilir. 
  2. Bir pişirme kabına esmer şekeri, yumurtayı ve sütü alın çıpma teli ile karıştırın ve kısık ateşte karıştırarak kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ocaktan alın. Kremayı ve cevizleri ilave edin karıştırın ve soğumaya bırakın. 
  3. talimat kitabına göre dondurma makinesi dökün daha sonra derin dondurucuda muhafaza edin. 

Hiç yorum yok: