Pazar, Mayıs 29, 2016

HAVUÇLU KEK (UNSUZ)








Okuldan bir tarif malesef ölçüler ml veya gr terazi şart, çok güzel bir kek

Malzemeler

120 ml yumurta sarısı
180 ml yumurta beyazı
220 gr rendelenmiş havuç
250 gr toz badem
140 gr toz şeker
60 gr bal
15 ml rom
vanilya
bir çay kaşığı tarçın
varsa çay kaşığının ucu ile rende muskat

Sosu

Labne peyniri
limon suyu
pudra şekeri

Hepsini karıştır mayonez kıvamında olucak

Yapılışı

Yumurta sarısı ve bal çırpma kabına alınır, dört dakika kadar çırpılır. Sonra rom ve vanilyayı ilave edip karıştırılır, tarçın, muskat, badem tozu ve rende havuçlar da ilave edilip karıştırırlır. 
Ayrı bir çıpma kabına yumurta akları ve toz şeker alınır ve mikserde yüksek devirde yumurta beyazları katılaşıp kabı ters çevirdiğinizde akmıyacak kıvama getirilir. 

Havuçlu karışıma bir miktar çırpılmış yumurta beyazı alınır ve elle hafif hafif karıştırılır, 3, 4 kerede yumurta akları bu şekilde kek karışımına yedirilir. 

Eğer yumurta aklarını kek karışımına çırpar gibi karıştırarak eklerseniz kek kabarmaz.

Kek hamuru yağlanmış bir kek kalıbına boşaltılır ve 170 derecede on dakika önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 

Pişerken eğer kek çok hızlı renk değiştiriyorsa derece düşürülür. 



Hiç yorum yok: