Cuma, Mayıs 20, 2016

RADİKA SALATASI











Malzemeler


1 kg radika otu
1,5  litre su 
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1.5 limonnun suyu
tuz

Yapılışı

Radikanın kök kısımını yapraklarının başladığı noktanın hemen altından kesin ve sararmış yaprakları ayıklayın. 


Pişmeleri en zor  kısım  olan kökleri daha kolay pişmeleri için iki derin çapraz çizgi halinde bıçakla hafifçe yarın. Radikaları 5 cm uzunluğunda doğrayın. Yaprakları toprağa çok yakın durduğu için bir kaç kez bol su ile çok iyi yıkanmalı. 

Derin bir tencereye suyu alın kaynatın, temizlediğiniz radikaları tencereye alın. Kapağı açık su kaynamaya başladıktan sonra 10-12 dakika haşlamak yeterli olur. Kaynama sırasında tencerenin yüzeyine çıkan otları kepçe ile üstlerine bastırın. Süzgeçe alıp suyunu süzün servis tabağına alın. Sıcakken zeytin yağını tuzunu gezdirin. Soğuyunca limonunu da sıkıp servis yapın. 




Hiç yorum yok: