Perşembe, Mayıs 19, 2016

SKONE ( İSKOÇ BİSKÜVİSİ )





Malzemeler

200 gr un
40 gr tereyağı
1 pk kabartma tozu
80 gr süt
50 gr toz şeker
25 gr kuş üzümü (konyak da bekletilmiş veya su da ıslatılmış)
1 portakal veya limonun ince rendelenmiş kabuğu
bir fiske tuz

Üzeri için

1 yumurta sarısı
25 gr paket krema
toz veya file badem
toz veya file antep fıstığı

Yapılışı

Yoğurma kabına un, kabartma tozu elenir, şeker ilave edilir. Karıştırılır. Tereyağı ilave edilir iyice mikserde veya elde karıştırılır sonra süt ilave edilir karıştırmaya devam edilir. Portakal veya limon kabuğu rendesi konup karıştırılır. Topak topak bir hamur olur. Sonra suyu süzülen kuş üzümleri de ilave edilip yoğrulur. Hamur üzeri kapatılıp bir saat dinlendirilir. Sonra merdane ile 1 cm kalındığında açılır. Şekilli kalıplar veya elle şekil verilir yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve krema sürülür. Toz veya file badem, antep fıstığı sepilir. 180 derecede pembeleşinceye kkadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.



Hiç yorum yok: