Perşembe, Mayıs 19, 2016

KAYSERİ SUCUĞU







Malzemeler

1 kg dana kıyma (iki kere çekilmiş)
50 gr toz tatlı kırmızı biber
20 gr toz acı kırmızı biber
20 gr kimyon
10 gr toz zencefil
10 gr kekik
10 gr karabiber
10 gr tuz
100 gr sarımsak

Yapılışı

Sarımsakları robottan geçirin veya ezici ile ezin, kıymayı ve tüm  malzemeyi yoğurma kabına alıp az su ilavesi ile yoğuralım. Buzdolabında bir saat dinlendirelim ve tekrar yoğuralım. Üzerini kapatıp buzdolabında bir gece daha dinlendirip ertesi günü tekrar yoğuralım ve sucuk şekli verelim. Rulo şekli verdiğimiz sucukları düz bir tepsiye sıralayıp derin dondurucuda donana kadar bekletelim. Sonra hemen buzdolabı poşetlerine koyup ağzını sıkıca kapatalım. Derin dondurucuda muhafaza edelim. Pişirmeden önce 2-3 saat önce dondurucudan çıkarıp istenen boyutta ızgara da veya tavada pişirelim. 

Hiç yorum yok: