Çarşamba, Mayıs 25, 2016

GUGELHUPF








Malzemeler

85 gr kuru üzüm
15 ml rom (şart değil)
6 gr maya
60 ml su
18 gr bal
45 ml süt
55 gr un
1 avuç file badem
bir fiske tuz
30 gr toz şeker
30 gr tereyağı
1 yumurta
limon kabuğu rendesi
115 gr ekstra un

Yapılışı

Önce starter hazırlanır. Bir kaseye bir türk kahvesi fincanı ılık su ve maya alınır,  maya suda çözdürülür 55 gr bir yemek kaşığı kadar un ilave edilir ve pürüssüz bir kıvam alana kadar karıştır, kıvamı boza kıvamında olacak.  Üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bırakalım. Üzeri göz göz kabarcıklar olana kadar mayalanacak. 

Starter ılık bir yerde beklerken hamuru hazırlamak için mikser kabına (hamur yoğurma aparatı takılır) veya elle yoğrulacaksa yoğurma kabına yağ ve şeker alınır iyice çırpılır bal, rom, süt ve çırpılmış yumurta ilave edilip yoğrulur bir fiske tuz, limon kabuğu rendesi de ilave edilir sonra 115 gr un eklenip yoğurma tamamlanır. 

Hamur streçlenip dinlendirilir. Yaklaşık bir saat sonra mayalanmasını tamamlamış olan starter ve diğer hamur ve kuru üzümler bir kapta  birleştirilip yoğrulur. 

Ortası delik kek kalıbı gibi olan hamur kabı tereyağı ile içi yağlanır, tabanına file badem yayılır ve rulo şekli verdiğimiz hamur kalıba alınır. 

2. mayalanma için ılık bir yere alınır. Hamur iyice kabarınca 180 derecede pişirilir. 

MSA da yaptığımız tariflerden

Hiç yorum yok: