Cumartesi, Mayıs 21, 2016

ALTI EZMELİ TİKE KEBABI






Altı Ezmeli Tike Kebabı Malzemeler
  • 100 gr kuyruk yağı kuşbaşı küçük doğranmış
  • 1 kg kebaplık et (kuşbaşı şişlik)
Terbiye İçin
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 -4 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin
  • 3-4 adet sivri yeşil biber
  • 4 -5 adet domates
Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı


Etler ve yağlar doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. 3-4 saat marine olması için buzdolabında bekletilir. 

Daha sonra 3 tane kuşbaşı et, 1 tane kuryuk  yağı olmak üzere şişlere saplanır.

Domates ve biberlerde şişlere saplanıp pişirilir. 

Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin üzerine konur. Üstüne biber

Hiç yorum yok: