Altı Ezmeli Tike Kebabı Malzemeler
- 100 gr kuyruk yağı kuşbaşı küçük doğranmış
- 1 kg kebaplık et (kuşbaşı şişlik)
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 -4 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber, yeni bahar
- 3-4 adet sivri yeşil biber
- 4 -5 adet domates
Etler ve yağlar doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. 3-4 saat marine olması için buzdolabında bekletilir.
Daha sonra 3 tane kuşbaşı et, 1 tane kuryuk yağı olmak üzere şişlere saplanır.
Domates ve biberlerde şişlere saplanıp pişirilir.
Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin üzerine konur. Üstüne biber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder