Perşembe, Mayıs 19, 2016

MUZLU ETİMEK TATLISI




Malzemeler

2 paket tuzsuz etimek
2 adet muz

Kreması için 

1 litre süt
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 pk vanilya

Şurup için 

2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir iki damla limon suyu

Şekeri ve suyu  bir tencereye alıp ocakta kaynatalım ve bir iki damla limonsuyu damlatıp ocaktan alalım. 

Kreması nın yapılışı

Bir tencereye şeker, mısır nişastası, pirinç unu, süt alınır. Çırpma teli ile karıştırılıp ocağa alınır. Ocak çok açık olmamalı orta derecede olmalı. Sürekli çıpma teli ile karıştırarak kaynayana kadar pişirilir. En son vanilyası konup ocaktan alınır. 



Tatlı kenarları yüksek olan bor cam tepside veya ona benzer bir servis tabağına yapılır. Sıcak olan şuruba etimekler tek tek batırılıp kevgir kapçe ile şuruptan alınıp servis tabağına tek sıra halinde dizilir. Üzerine soğumuş kremanın yarısı yayılıp ince muz dilimleri ile kaplanır. Sonra kalan etimekler aynı şekilde şuruba batısılıp kevgir kepçe ile şuruptan alınıp muz katının üzerine sıralanır ve kalan krema üzerine yayılır. Buzdolabında iyice soğutulduktan sonra servis yapılır. 



Hiç yorum yok: