Malzemeler
550 gr süt
6 adet yumurta sarısı
170 gr toz şeker
240 gr sütaş krema
180 gr toz antep fıstığı
200 gr pirinç antep fıstığı
Yapılışı
1. Krema ve sütü bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt mayalama ısısına yani serçe parmağınızın dayanacağı sıcaklığa inmesini bekleyin. (kitaptaki tarifte kaynadıktan sonra beklemiyor hemen yumurtalar ile azar azar karıştırıyor. Ben ona cesaret edemedim yumurtalar kesilir diye, bu sebepten sütün soğumasını bekliyorum.)
2. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaba koyun ve beyazlaşana kadar mikserle çırpın.
3. Süt karışımından bir kepçe sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlayın. Karışımı tekrar tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Toz antep fıstığını ve prinç antep fıstığını da ilave et çırpma teli ile iyice karıştır. Cam bir kaseye boşaltın soğumasını bekleyin.
4. Derin dondurucudan dondurma haznesini çıkarıp makineyi hazırlayın iyice soğumuş hazırladığımız dondurma yı makinenin haznesine doldurun ve kapağını kapatıp makineyi çalıştırın.
5. Makinedeki karışım donmaya başlayınca makineyi durdurup, derin dondurucu da kullanılan kaplara dondurmayı boşaltın ve derin donrurucuda muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder