ALTIN TABAK
Öğretici Metodlarla Hazırlanmış
Ansiklopedik Dergi
Cilt 2
Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.
1969
Malzemeler
Hamuru için
150 gr un
150 gr pudra şekeri
150 gr tereyağı
150 gr sütlü çikolata
6 yumurta
bir çimdik tuz
Turtanın üzeri için
100 gr sütlü çikolata
200 gr toz şeker
1 kahve fincanı şeftali marmelatı
2 yaprak jelatin ( 1 yemek kaşığı nişasta)
Hamrun yapılışı
Tereyağı ve çikolatayı bir kaseye alıp benmari usulu eritin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çıpma kabına alın önce yumurta aklarını bir fiske tuz ile iyice çırpın sertleşene kadar. Sonra yumurta sarılarını ve şekeri içice köpürene kadar çırpın iyice beyazlaşınca çırpmaya devam ederek benmari usulu erimiş tereyağı ve çikolatayı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin iyice karışınca mikseri durdurun. Çikolatalı karışıma kaşık kaşık yumurta aklarını ekleyip hafif hafif spatula ile alt üst ederek tüm akları yedirin. Sonra unu azar azar ilave edip aynı şekilde karıştırın. Pasta kalıbını yağlayıp unlayın ve kek karışımını dökün 175 derecede pişirin.Kek soğuyunca servis tabağına alınır.
Üzeri için bir jelatinleri yarım bardak suda bekletelim 10 dakika kadar. Bir tencereye şekeri bir kahve fincanı suyu alıp ocağa alalım karıştırarak şekeri eritelim kaynamaya yakın ocaktan alıp parçalara bölünmüş çikolatayı iyice suyu süzülmüş jelatini ve şeftali marmelatını alıp karıştıralım tekrar ocağa alıp bir iki karıştırıp ocaktan alalım. Servis tabağındaki kekin üzerine yavaş yavaş emmesini bekleyerek yayalım. Spatula ile her yanına yayalım. İyice soğuyunca servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder