Cumartesi, Mayıs 21, 2016

BİR İSVEÇ KLASİĞİ Lindström






Malzemeler

400 gr dana kıyması
2 yemek kaşığı patates nişastası
1 yumurta sarısı
100 gr (yarım kutu) krema
1 rende soğan
3 yemek kaşığı kıyılmış kapari
3 yemek kaşığı ince kıyılmış pancar turşusu
karabiber
tuz

kızartmak için tereyağı sıvı yağ

Yapılışı

Çiğ kıyma ile pancar turşusu birlikte bekleyince köfte hamuru kesiliyor. Bu nedenle bu köfteleri hemen pişirmek gerekiyor. 

Tüm malzeme yoğurma kabında yoğrulur. Mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp köfte şekli verilir. Hemen tavada 5 dakika kızartılır.  Fırın tepsisine al kızgın fırında 15-20 dakika pişir. Bu köftenin servis şekli kızarmış ekmek dilimi üzerine bir köfte ve üzerine sahanda pişmiş bir yumurta konarak da yapılıyor.. 

Bu tarifi İş Bankası Kültür Yayınları Dünyanın Köftesi - Değişik Ülkeler, Değişik Tarifler Birgitta Kayaoğlu-Ljung kitabından alınmıştır. 

Hiç yorum yok: