Malzemeler
Hamuru için
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Su
İç harcı için
Yarım kilo dana kıyma
1 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için yoğurma kabına, yaş maya alınır. Üzerine toz şeker eklenip karıştırılır . Tuz ve un da katıldıktan sonra kontrollü su eklenerek yoğrulur. Hamur mayalanmaya bırakılır. İç harcı için yemeklik doğranan kuru soğan, blendırdan geçirilen yeşil biber ve domates, dana kıyma, tuz, pul biber, karabiber ve sıvıyağ harmanlanır. Mayalanan hamur 8 bezeye ayrılır. Uzunlamasına ince açılan yufkalar üzerine bol kıymalı harç sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder