Tefal dondurma makinemde yaptığım dondurma tarifleri, miktarlar önemli çünkü dondurma haznem 1 litre dondurma için
Malzemeler

550 gr süt
6 adet yumurta sarısı
140 gr toz şeker
240 gr kutu krema
1 adet çubuk vanilya veya 1 pk vanilya
Yapılışı
1. Vanilya çubuğunu boylamasına ikiye kesip bir bıçak yardımı ile özünü kazıyın. Vanilya özünü, krema ve sütü bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt mayalama ısısına yani serçe parmağınızın dayanacağı sıcaklığa inmesini bekleyin. (kitaptaki tarifte kaynadıktan sonra beklemiyor hemen yumurtalar ile azar azar karıştırıyor. Ben ona cesaret edemedim yumurtalar kesilir diye, bu sebepten sütün soğumasını bekliyorum.)
2. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaba koyun ve beyazlaşana kadar mikserle çırpın.
3. Süt karışımından bir kepçe sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlayın. Karışımı tekrar tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Cam bir kaseye boşaltın soğumasını bekleyin.
4. Derin dondurucudan dondurma haznesini çıkarıp makineyi hazırlayın iyice soğumuş hazırladığımız dondurma yı makinenin haznesine doldurun ve kapağını kapatıp makineyi çalıştırın.
5. Makinedeki karışım donmaya başlayınca makineyi durdurup, derin dondurucu da kullanılan kaplara dondurmayı boşaltın ve derin donrurucuda muhafaza edin.
Sonra istenen meyve ve soslarla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder