Malzemeler
500 gr taze börülce
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
tuz
Haşlamak için 6 bardak su
Yapılışı
Börülceler uclarını kesip varsa kılçıklarını ayıklayın. Taze fasülye ayıklar gibi. Bol suyla yıkayın. Süzgeçe alıp suyunu süzdürün. Börülceleri büyüklüğüne göre iki yada 3 parçaya bölün. Bir tencereye suyu alın ve kaynatın. Kaynayan suya börülceleri atın. Yumuşaya başladıktan sonra ateşi kısıp 15-20 dakika haşlayın. Pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişşe süzgeçe alıp suyunu süzün. Sonra salata kasesine alın. Bir küçük kasede zeytin yağını, tuzu, 2 diş ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu koyup karıştırın. Börülcelerin üzerinde gezdirin. Bir saat sonra sosunu çekince servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder