ALTIN TABAK
Öğretici Metodlarla Hazırlanmış
Ansiklopedik Dergi
Cilt 2
Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.
1969
Malzemeler
400 gr un
300 gr tereyağı
175 gr toz şeker
100 gr toz badem
100 gr file badem
250 gr fren üzümü veya ahadudu veya kızılzık marmelatı
1 limon veya portakal
2 yumurta
1 tutam tarçın
1 fiske tuz
Yapılışı
Hamuru yapmak için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, şekeri, 1 bütün yumurta ve diğer yumurtanın sarısını, bir çimdik tuzu, limon kabuğu renderini de ekleyip birbirine yedirene kadar mikserin hamur ucu veya elle iyice karıştırmalı. Sonra badem tozunu ve unu da ekleyip hamur yapılıp buzdolabında bir saat dinlendirmeli. Tart kalıbı yağlanıp unlanır. Dolapta bir saat beklemiş hamur alınır ve hamurun üçte ikisi alıp merdane ile açıp kalıba yerleştirilir. Üzerine limon suyu veya portakal suyu ile karıştırılmış marmelat yayılır.. Üzerine file badem sepilip kalan hamur açılıp üzerine kafes şekli verilmesi için seritler yapılır. 180 derecede 45 dakika kızarana kadar pişirip iyice soğumadan kalıptan çıkarılmamalı. Soğuyunca servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder