Pazartesi, Mayıs 30, 2016

BROWNI KURABİYE





6 yemek kaşığı tereyağ
2  adet  yumurta
yarım  su bardağı  esmer toz  şeker
100 gr. küçük parçalara ayrılmış bitter  çikolata (bitter damla çikolata daha kolay erir)
1/2 çay bardağı toz badem
1 çay bardağı silme un
1  paket  vanilya
1  paket  kabartma  tozu
2  yemek  kaşığı kakao
 pudra  şekeri üzeri için

Bir sos kabında tereyağını eritin ve içine bitter çikolata parçalarını da ekleyip ocaktan alın. Tereyağının ısısı ile çikolatayı eritin ve kenara alın. 

Bir kapta un, toz badem, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı alıp harmanlayın. Kenera bırakın. 

Miksere yumurta ve şekeri alın çırpın 3 dakika kadar, ılınmış çikolatalı tereyağını ilave edin. Mikserden alın ve unlu karışımı da azar azar ekleyerek elinizle hamuru özdeştirin. Kurabiye hamurunu strece sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya hafifçe yağlayın. Hamuru buzdolabından alın. Tezgahta 3 cm kalınlığında rulo yapın ve ruloyu bir parmak genişliğinde parçalara kesin. Bu parçaları elinizle yuvarlayarak şekil  verip tepsiye dizin. Önceden ısıtılımış fırında 180 derecede 7-8 dakika kadar pişirin. 

Servis tabağına alın üzerine ince bir tabaka pudra şekeri sepin veya sade olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok: