Perşembe, Mayıs 19, 2016

CINNAMON COOKIES





Malzemeler

180 gr tereyağı
220 gr esmer şeker
1 yumurta 
300 gr un
bir fiske tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
vanilya

İçi İçin

120 gr file badem (kavrulmuş)
kiraz şekerlemesi (küçük doğranmış)
portakal şekerlemesi (küçük doğranmış)
incir şekerlemesi (küçük doğranmış) (bu şekerlemeleri kadıköydeki hacı bekir de ve yine aynı sokağın başındaki şekerlemecide bulabilirsiniz.)
damla çikolata 


Yapılışı

Mikser veya yoğurma kabına tereyağı ve esmer şeker alınır, krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Çırpılırken yumurta ilave edilir. İyice karışınca bir kapta un, file badem, tuz, tarçın, vanilya yani kurular harmanlanır ve yumurta lı karışıma ilave edilir. Spatula ile kenarlarından ortya doğru katlar gibi un karışımı yedirilir. Hamur streçe sarılır buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır. Sonra streç veya yağlı kağıt serili tezgahta merdane ile hamur yarım cm kalınlığında kare şeklinde açılır. Kıvırma kenarına yakın yere incecik doğranmış şekerlemeler hamur boyunca tek tek serpilir, file badem ve damla çikolata da serpilir ve streç veya yağlı kağıdın ucu kaldırılarak rulo yapılır. Hamur streçe sarılıp düz bir tepsiye alınır ve derin dondurucuda yarım saat bekletilir. Sonra rulo hamur streçten çıkarılır tezgaha alınır bir cm lik dilimler halinde kesilir. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 160 derecede 15 dakika pişirilir. 

MSA da yaptığımız tariflerden

Hiç yorum yok: