Çarşamba, Mayıs 18, 2016

PORTAKALLI KURABİYE





Malzemeler

115 gr oda sıcaklığında tereyağı
200 gr toz şeker
2 yumurta sarısı
1 adet  portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
200 gr un
1 çorba kaşığı mısır unu
bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Un, mısır unu, tuz kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yoğurma kabına tereyağını, ekeri alın ve mikserle veya elle krema kıvamına getirin. Yumurtayı, portakal kabuğunu ve suyunu ekleyip iyice karıştırın. Elediğiniz kuruları yumurtalı karışıma katın yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru streçle kaplayıp 2 saat buzdolabında dinlendirin. İki fırın tepsisini yağlayın dinlenmiş hamuru ister merdane ile açıp kalıplarla şekillendirin. İster bir yemek kaşığı dolusu hamuru elde yuvarlayıp tepsiye alın üzerine çatalla hafifçe bastırıp şekil verin. 185-190 derecede 8-10 dakika pişirin. Soğuyunca tepsiden alın. 

Hiç yorum yok: