ALTIN TABAK
Öğretici Metodlarla Hazırlanmış
Ansiklopedik Dergi
Cilt 2
Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.
1969
Malzemeler
7 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
yarım kahve fincanı patates nişastası
yarım kahve fincanı buğday nişastası
6 yumurta sarısı
1pk vanilya
bir çimdik tuz
Yapılışı
Tencereye önce yumurta sarılarını, şekeri çırpma teli ile iyice karıştır sonra vanilya hariç tüm malzemeyi koy çıpma teli ile karıştır ve azar azar sütü ilave et. Topak olmaması için karıştır sonra ocağa al önce orta sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişir. Boza kıvamına gelip kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave et ve ocaktan al. Servis kaselerine paylaştır. Soğuyunca buzdolabında iyice soğut. Üzerine toz antepfıstığı, portakal kabuğu rendesi veya hindistancevizi dövülmüş fındık, ceviz ile süsle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder