Cuma, Mayıs 13, 2016

VANİLYALI KREMA





ALTIN TABAK 

Öğretici Metodlarla Hazırlanmış
Ansiklopedik Dergi

Cilt 2

Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.

1969


Malzemeler

7 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
yarım kahve fincanı patates nişastası
yarım kahve fincanı buğday nişastası
6 yumurta sarısı
1pk vanilya
bir çimdik tuz

Yapılışı

Tencereye önce yumurta sarılarını, şekeri çırpma teli ile iyice karıştır sonra vanilya hariç tüm malzemeyi koy çıpma teli ile karıştır ve azar azar sütü ilave et. Topak olmaması için karıştır sonra ocağa al önce orta sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişir. Boza kıvamına gelip kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave et ve ocaktan al. Servis kaselerine paylaştır. Soğuyunca buzdolabında iyice soğut. Üzerine toz antepfıstığı, portakal kabuğu rendesi veya hindistancevizi dövülmüş fındık, ceviz ile süsle. 

Hiç yorum yok: