ALTIN TABAK
Öğretici Metodlarla Hazırlanmış
Ansiklopedik Dergi
Cilt 2
Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.
1969
Malzemeler
Hamuru için
300 gr un
20 gr toz şeker
100 gr tereyağı
1 yumurta
bir çimdik tuz
Tüm malzemeyi yoğurma kabına al ve yoğur üzerini kapat buzdolabında 1 saat dinlendir.
İç Malzemesi
yarım kg tatlı elma
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
50 gr kırık ceviz
2 çorba kaşığı galeta unu
1 limon
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr toz şeker
1 kahve fincanı vişne likörü
Hamura sürmek için
1 yumurta
Hazırlanışı
İçini hazırlamak için üzümleri bol suda birkaç kez yıkayıp süzgeçte suyunu süzelim. Üzümleri bir kaseye alıp üzerine vişne likörünü ekleyelim ve bir kenarda bekletelim.
Elmaların kabuklarını soyup küp küp küçük doğrayalım ve geniş bir kaseye alalım üzerine limon kabuğu rendesi, ve süzülmüş likörde bekleyen üzüm, ceviz, şeker, tarçın yani iç malzemenin hepsini alıp karıştıralım.
Buzdolabında bekleyen hamurumuzu alalım tezgaha az bir un sepip açabildiğimiz kadar ince açalım. Sonra yumurtayı çırpıp hamurun tüm yüzeyine fırça ile sürelim. İçmalzemeyi hamurun üzerine yayalım uçlarını iyice sıkarak kapatalım ve hamuru rulo yapıp yağlanmış tepsiye spatula yardımı ile alalım. Üzerine kalan yumurtayı sürelim. 165-170 derecede kızarana kadar pişirelim. İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri sepelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder