Perşembe, Mayıs 19, 2016

FÜSÜN ABLANIN KAKAOLU BİSKÜVİ TATLISI






Malzemeler

4 yumurta
bir su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı (erimiş soğumuş)
4 yemek kaşığı kakao
2 paket eti kakaolu bisküvi (bisküvilerin üzerinde hitit güneşi amblemi olan)



Yapılışı

Miksere yumurtalar ve şeker alınır. Beyazlaşana kadar çırpılır. Sonra tereyağı ve kakao ilave edilip çıpmaya 2-3 dakika daha devam edilir ve mikser kapatılır. 

Bisküviler önce bir kasedeki suya batırılıp hemen derin büyük bir servis kasesine bir  sıra halinde dizilir, bir kaç kepçe üzerini örtecek kadar kakaolu karışımdan koyulur. 

Aynı işlemi bisküviler bitene kadar tekrarlayıp en son kalan kakolu karışımını da  üzerine döküp tatlıyı tamamlarız.  

Buzdolabında bir gece dinlendirip, ertesi gün büyük servis kaşığı ile tatlı tabaklarına servis yapılır. 

Üzerine toz hindistan cevizi veya toz antep fıstığı  ile servis yapabiliriz. 

Hiç yorum yok: