Malzemeler
4 yumurta
bir su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı (erimiş soğumuş)
4 yemek kaşığı kakao
2 paket eti kakaolu bisküvi (bisküvilerin üzerinde hitit güneşi amblemi olan)
Yapılışı
Miksere yumurtalar ve şeker alınır. Beyazlaşana kadar çırpılır. Sonra tereyağı ve kakao ilave edilip çıpmaya 2-3 dakika daha devam edilir ve mikser kapatılır.
Bisküviler önce bir kasedeki suya batırılıp hemen derin büyük bir servis kasesine bir sıra halinde dizilir, bir kaç kepçe üzerini örtecek kadar kakaolu karışımdan koyulur.
Aynı işlemi bisküviler bitene kadar tekrarlayıp en son kalan kakolu karışımını da üzerine döküp tatlıyı tamamlarız.
Buzdolabında bir gece dinlendirip, ertesi gün büyük servis kaşığı ile tatlı tabaklarına servis yapılır.
Üzerine toz hindistan cevizi veya toz antep fıstığı ile servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder