Cumartesi, Mayıs 21, 2016

ANTEP FISTIKLI KATMER




Malzemeler

300 gr un
2 çay bardağı su
1 tutam tuz
sıvı yağ

İçi için: 4 yemek kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı iç Antep Fıstığı, 200 gr sahan kaymağı.


Yapılışı

Un, tuz ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye ayırın ve her bir parçayı avuç içinde yumak haline getirin. 1 saat dinlenmeye bırakın. Hamuru el ile iyice ezerek yuvarlayın. Merdane ile olabildiğince ince açın. Açılan hamuru elle havada çevirerek kağıt inceliğine getirin. Hamuru yağlanmış tezgaha yayın ve üstüne az yağ gezdirin. Dört kenarı ortaya doğru katlayıp kare haline getirin.

Antep Fıstığı ve şekeri ikiye bölün, yarısını hamurun üstüne serpin. Kaymağın yarısını ufak topaklar halinde hamurun üzerine eşit olarak dağıtın. Tekrar köşeleri ortaya getirerek kare halinde katlayıp, üzerine biraz yağ sürüp fırın tepsisine alın. 

Önceden 230 C ısıtılmış fırında 10-15 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: