Malzemeler
200 gr un
110 gr toz şeker
2 yumurta
30 gr portakal şekerlemesi
50 gr badem
20 gr bitter çikolata
1 pk kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 pk vanilya
Yapılışı
Eğer kakao lu yapmak isterseniz kakao miktarı kadar un eksilt.
Yapılışı
Mikser kabına veya elle yoğurma kabına un, karbonat, vanilya, kabartma tozu elenir. Sonra şeker ilave edilir. Hamur yoğurma aparatı takılır ve çalıştırılır. Kuru malzeme harmanlanır, sonra yumurtalar tek tek ilave edilir. Sonra küçük küçük doğranmış portakal şekerlemeleri, kıyılmış bademleri, parçalanmış ince doğranmış çikolatayı da hamura katıp iyice yoğrulur. Tart hamuru gibi sert bir hamur olur. Ekmek somunu şekli verilip yağlı kağıt serili tepsiye alınır ve 145-150 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Fırından çıkınca soğuması beklenir. İyice soğuyunca testere uçlu bıçakla ince dilimler halinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimler tek tek dizilir. Tekrar fırına verilir. 150 derecede on dakika daha pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder