Cumartesi, Mayıs 21, 2016

ANTEP FISTIKLI KURABİYE




Malzemeler

1 kg. kurabiyelik un (600 gr un, 400 gr ince irmik karışımı)
500 gr toz şeker
450 gr sadeyağ (tereyağı)
350 gr ince çekilmiş Antep Fıstığı (boz fıstık).  
 

Yapılışı

Şeker ve yağı bir kapta beyazlaşıncaya kadar karıştırın.
Karışımın üzerine kurabiyelik unu azar azar ilave ederek yarım saat kadar yoğurun. 
Hamur şekil alabilen bir kıvama gelmelidir.

Çekilmiş Antep Fıstığını da hamura ekleyerek yoğurmaya devam edin. 
Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, tezgah üzerinde 3-4 cm eninde 6-7 cm uzunluğunda oval parçalar halinde tepsiye dizin.

Önceden 100 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 
Kurabiyenin pembeleşmemesine dikkat edin. 

Soğuduğunda tepsiden servis tabağına alın.

Hiç yorum yok: