Cuma, Mayıs 27, 2016

DEVIL FOOD CAKE







Malzemeler

140 gr toz şeker
25 gr kakao
140 gr un
1 pk kabartma tozu
2 adet yumurta
100 gr ayran
100 gr krema
85 gr tereyağı (erimiş)

Bu kek aynı zamanda pasta tabanı olarak da çok güzel oluyor. 

Yapılışı

Şeker hariç kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Çırpma kabına yumurtaları ve şekeri alıp çırpmaya başlayın beyazlaşıp kabarınca çırma devrini düşürüp çıpma devam ederken krema ilave edilir, bir dakika sonra ayran ilave edilip çıpma devam eder, erimiş tereyağı da konur bir dakika daha çırpma devam eder ve mikser kapatılır. Kuru malzemeler yumurtalı karışıma ilave edilip spatula ile kenarlardan içeri doğru katla gibi tüm malzeme birbirine yedirilir. Daha sonra çember kek kalıbı yağlanır ve hamur dökülür. 170 derece 40 dakika pişirilir. 

Hiç yorum yok: