Salı, Mayıs 31, 2016

PORTAKALLI DİLİM





Malzemeler

Hamuru İçin 
3 su bardağı un (300 gr) 
1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr) 
1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
 Bir çimdik tuz 

Sosu İçin

2 adet portakal kabuğu rendesi 
2 su bardağı şeker (300 gr)
1 adet portakalın suyu 
4 yumurta 
1,5 yemek kaşığı un 
Bir tutam karbonat 

Üzeri İçin 

3 yemek kaşığı file badem 

Hamurun yapılışı
 un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir. Ekmek ufağı olana kadar karıştırılır. 

Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır ve kaba yayılır. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. 

Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır. Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır. 

Bu üç karışım birleştirilerek karıştırılır. Pişen hamurun üzerine bu karışım eklenir. Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir.

http://www.nurselinmutfagi.com/2016/01/cay-saatine-portakal-dilimi.html

Hiç yorum yok: