Cumartesi, Mayıs 21, 2016

MUHAMMARA GAZİANTEP USULU








Muhammara Malzemeler

  • 3 dilim kızarmış ekmek veya etimek
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı isot yada pul biber
  • 1 bardak ceviz içi
  • yeterince tuz, salça tuzlu ise konmaz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 limon suyu ve yeterli su
  • Acı biber (tercihen)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • küçük bir kuru soğan ince rendelenmiş
Muhammara Yapılışı

Ceviz içi ve ekmek (etimek) robottan çekilir, derin bir kaseye alınır. Küçük bir baş kuru soğan rendelenir, 2 diş sarımsak ezilir veya havanda dövülür, 1/2 limonun suyu sıkılır, 2 çay kaşığı kimyon serpilir, 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, yeterince tuz serpilir.
Biber salçası eklenir veya pul biber, isot ilave edilip karıştırılır.
Kıvama göre gereği kadar su eklenerek iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınıp üzerine biraz zeytinyağ, kimyon, pul biber konur. Bir dal maydonoz ve kornişon turşu ile süslenir.

Hiç yorum yok: