Salı, Mayıs 10, 2016

MARMALATLI KURABİYE






Malzemeler

500 gr un
200 gr pudra şekeri 
1 tutam tuz
250 gr tereyağı 
2 yumurta 
1 pk vanilya
1 limon, 1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için

Kızılcık marmalatı veya kayısı veya şeftali marmalatı veya çeşit çeşit

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri iyice mıncıklanıp birbirine yedirilir sonra yumurta ar, vanilya ve portakal limon kabuğu rendesi de ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp  kurabiye kalıpları ile keselim. Kalıp ile kestiğimiz hamurların bir kısmını daha küçük bir aparatla tekrar keselim.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175° fırında 20 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyunca kurabiyenin ortasına bir tatlı kaşığı dolusu marmelat koyalım. 

Hiç yorum yok: