Perşembe, Mayıs 19, 2016

FAN TANS









Malzemeler

15 gr yaş maya
3 gr şeker
200 ml butter milk ( ayran )
Butter milk: Kuzey avrupa ülkelerinde bulunan tereyağı sütü, bizde olmadığı için ayran kullanıyoruz)
375 gr ekmek unu
5 gr karbonat
5 gr tuz
60 gr tereyağı (eritilmiş, oda sıcaklığında soğumuş)


Yoğurma kabına un, karbonat, tuz, elenerek alınır. Ayran bir kaseye alınır içine maya ufalanır. Kurular harmanlanır ve tereyağının yarısı ilave edilir. Mikserde yoğrulmaya başlanır, sonra içinde maya olan ayran ilave edilir. Bir iki kaşık zeytinyağı ilave edilip yoğurma devam eder. Ele yapışmayan bir hamur olur. Hamur üzeri örtülüp mayalanmaya birakılır. İki katı olunca yaklaşık bir saat sonra merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. 4x7 ölçülerinde kareler yapılır. Bu karelerin 5-6 tanesi üst üste konur, kısa kenarından bastırılır. Diğer ucu yelpaze gibi açık kalır. Bu uca kalan tereyağı sürülür. Silikon muffin kaplarına dik olarak konur. Tüm hamur bu şekilde yapıldıktan sonra ikinci mayalanma için ılık bir yerde bırakılır. Yaklaşık 45 dk sonra fırına verilir. 180 derecede pembeleşince fırından alınır. 

Hiç yorum yok: