Cuma, Mayıs 27, 2016

BISCOTTI




Malzemeler

200 gr un
112 gr toz şeker
2 yumurta
30 gr portakal şekerlemesi (küçük doğranmış)
50 gr badem (file badem veya bademleri ince doğra)
20 gr bitter çikolata (bitter damla çikolata da olabilir. Yoksa çikolata küçük parçalar halinde doğranır)
yarım paket kabartma tozu
bir fiske karbonat
yarım paket vanilya

Yapılışı

Mikser veya yoğurma kabına kuru malzemeler alınır harmanlanır sonra yumurtalar ilave edilir yoğrulur sonra portakal şekerlemeleri, çikolata ve bademler ile de yoğrulur. 

Biraz sert bir hamur oluyor. Fırın tepsisine baton ekmek şekli vererek al. 145 derecede 30-40 dakika pişir. Fırından çıkınca soğumasını bekle. Soğuyunca tırtıklı bir bıçakla dilimle ve tekrar tepsiye al ve 150 derecede 10-15 dakika daha pişir. 

Hiç yorum yok: