Cuma, Mayıs 13, 2016

EKLER





http://www.pembecupcake.com/ev-yapimi-ekler-pasta/

  • Hamur için:
  • 100 gram tereyağ ve ya margarin
  • 1,5 su bardağı su ( klasik boy 200 ml su bardağı )
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Krema için:
  • Yarım litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 50 gr margarin
  • Yarım su bardağı şeker
  • Çikolatalı sos için:
  • 1 paket sıvı krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • Ekler hamurunu hazırlamak için suyu tencereye koyup kaynatın.
  • Yağı ilave edip eritin.
  • Un,tuz ve şekeri tek seferde koyup hızlıca karıştırın.
  • Karıştıriarak pişirmeye devam edin. (Bu şekilde hamurunuz toparlanacak)
  • Ara vermeden 1-2 dakika kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur kendini tenceren kurtarıp toparlanınca ocaktan alın.
  • Hamur ılıdığında üzerine yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın. (yumurtaların bir anda pişmemesi için mutlaka tek tek ekleyin )
  • Karışımı sıkma torbasına koyup buzdolabına kaldırın.
  • 1-2 saat soğuttuktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2cm aralıklarla 6-7 santimlik şeritler oluşturacak şekilde sıkın.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin.
  • Fırının kapağını açmadan fırının içinde 15 dakika daha bekletin.
  • Kremayı hazırlamak için yumurta, nişasta, un ve şekeri bir tencereye koyun. Tel çırpıcıyla iyice karıştırın.
  • Sütü ve margarini ilave edip tencereyi ocağa otutturun.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Pişen ekler hamurlarını ortadan ikiye kesip içlerine hazırladığınız kremayı koyun.
  • Çikolatalı sos için sıvı kremayı bir diğer tencereye koyun. Orta derecedeki ateşte kaynayana kadar pişirin. Krema kaynadığında altını kapatın.
  • 200 gr bitter çikolatayı kremaya katın. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • En son ekler pastanızın üst kısımlarını çikolata sosuna batırın.
  • Üzerini fıstık ile süleyip servis yapın.
  • Ekler pastanın önemli püf noktaları:
  • Hamur hazırlanırken pişirdiğiniz hamura yumurtaları tek tek ilave etmeli, tamamen karıştıktan sonra diğer yumurtayı eklemelisiniz.( Her yumurtayı eklediğinizde mutlaka iyice çırpın) Bu şekilde pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edebilirsiniz. Ayrıca fırın ısısı ve sürelerine mutlaka uymalısınız.
  • Önemli not:
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip 150 dereceye düşürdükten 10-15 dakika sonra fırından aldım ben. Yani pişirme süresi herkesin fırınına göre değişebilir. Kontorllü bir şekilde pişirin.




Hiç yorum yok: