Pazar, Mayıs 29, 2016

MUD CAKE






Okul tariflerimden. Bu kek aynı zamanda pastalar için taban beyaz çikolatalı taban, karamelli, vişneli, portakallı v.s

Eğer tarifteki bitter çikolata yerine beyaz çikolata konursa  beyaz çikolatı kek olur.  

Malzemeler

125 gr tereyağı
125 gr bitter kuvertür (kuvertür çikolata benmari usulu eritilmiş)
125 gr toz şeker
75 gr un
3 gr kahve likorü veya rom
2 gr kabartma tozu
3 yumurta akı ve sarısı ayrılmış

Yapılışı

Bir kaba un ve kabartma tozu elenir. Kenera konur. Oda sıcaklığındaki tereyağı miksere alınır, şekerin yarısı ilave edilip çırpılır. Krema kıvamına gelince çırpma devam ederken devri düşürülerek yumurta sarılarından biri ilave edilip devri yükseltilir, sonra ikinci yumurta sarısı için devir düşürülür yumurta sarısı ilave edilir tekrar karışıma yedirilir ve son yumurta sarısı için mikser devri tekrar düşürülür ve son yumurta sarısı ilave edilir çırpma devam eder. Likörü konur mikser kapatılır. Erimiş çikolata konur elle çırpma teli ile karışıma yedirilir. Sonra elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir ve spatula ile katlar gibi karışıma yedirilir. 

Ayrı bir çırpma kabına yumurta akları alınır, şekerin kalanı ilave edilip miksere alınır çırpılmaya başlanır. Katı kıvama gelince mikser kapatılır. 

Yumurta beyazı azar azar çikolatalı karışıma ilave edilip spatula ile katlar gibi karıştırarak yedirilir. 

Yağlanmış kek kalıbına kek hamuru dökülür ve 160 derecede yarım saat pişirilir. Kekin pişim pişmediği çöp çubuk ile kontrol edilir. 

İster kek olarak ister pastacı kreması, çikolata sos ile pasta haline getirilerek servis edilir. 


Eğer tarifteki bitter çikolata yerine beyaz çikolata konursa  beyaz çikolatı kek olur.  

500 gr beyaz çikolata (kuvertür benmari usulu eritilmiş)
300 gr labne peyniri
200 gr krema 

Hepsini mikserde çırp kek aralarına sür.

Hiç yorum yok: