Çarşamba, Mayıs 18, 2016

PEŞ MELBA




Malzemeler

6 adet orta boy şeftali
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın

Kabuklarını soyduğunuz şeftalileri ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartıp ince dilimler halinde kesin.

Küçük bir  tencerede  şeftali dilimlerini; suda eritilmiş toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle şeftaliler hafif diri kalacak şekilde pişirin.

Ocaktan aldığınız şeftalileri soğuması için bir kenarda bekletin. Şeftalilerin süzgeçle suyunu süzüp ayrı bir kaba alıp buzdolabına koyun.

Sosu için

1 su bardağı frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu

Frambuaz taneleri, pudra şekeri ve limon suyunu mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız sos karışımını soğuması için bekletin.


Servisi için


500 gram vanilyalı dondurma
bir bardak kremşanti süslemek için

Geniş kadehlere şeftali dilimlerini yerleştirin. Orta kısımlarına vanilyalı dondurma yerleştirip üzerine tekrak şeftali dilimini minik minik doğrayın sepin bir kat daha dondurma koyup üzerine hazırladığınız frambuaz sos ve bir kaşık krem şanti ilavesiyle soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok: