Pazar, Mayıs 22, 2016

BADEMLI KIZILCIKLI BISCOTTI




Malzemeler
  • 315 gr sade un
  • 220 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • /2 çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta akı
  • 2 yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 60 gr file badem
  • 120 gr kuru kızılcık veya başka bir kuru meyve

















Fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karıştırma kabında kuru malzemeyi birleştirin. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta, yumurta akı ve vanilya veya badem özü nü çırpın.

Kuru malzemeleri yumurta karışımına ekleyin. kurutulmuş kızılcık ve  file badem leri ekleyin; iyice karıştırın.

Hamuru ikiye bölün yaklaşık 35 cm uzunluğunda, 4 cm kalınlığında bir somun yapın ve fırın tepsisine alın. 160 derecede 30 dakika pişirin. Bir tel ızgara üzerinde soğutun.

Soğuduktan sonra ince dilimler halinde kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimleri tek tek dizin. 150 derecede 20 dakika fırında tekrar pişirin. Soğuyunca kavanozlarda saklayın. 

Hiç yorum yok: