Çarşamba, Mayıs 25, 2016

FRİGO



Malzemeler

6 yemek kaşığı şeker
bir buçuk yemek kaşığı nişasta
bir buçuk yemek kaşığı un
bir buçuk yemek kaşığı kakao
3 su bardağı süt 
4 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı ( ben bir kutu 200 ml lik krema kullandım)
bir paket vanilya
yarım su bardağı dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı

Tencereye nişasta, un, kakao yu alıp harmanlayalım sonra azar azar sütü ilave edip çıpma teli ile ocakta kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayınca şekerini ilave edip ocağı kapatalım. (Bu tatlıyı çocuklar çok tükettiği için şekerini sonradan koyuyorum. Bebekken muhallebilerini de protein bağlanmasın diye sonradan koyardık. Bunu öğrendikten sonra evde tüm sütlu ürünleri pastacı kreması, sahlep dahil hep piştikten sonra şekerini koyuyorum.)

Şekeri koyduktan sonra ocaktan alalım. Ilıktan soğuk olunca vanilyasını ve kremasını veya tereyağını da koyup iyice çıpma teli ile karıştıralım. En son antepfıstığını da ileve edip düz bir tepsiye 1 parmak kalınlığında dökelim. İyi ce soğuduktan sonra derin dondurucuda donduralım. 2 parmak kalınlığında 7-8 cm uzunluğında dikdörtgen parçalara bölüp servis yapalım.  

Hiç yorum yok: