Çarşamba, Mayıs 25, 2016

VİŞNE LİKORÜ EV YAPIMI



Malzemeler

500 gr vişne
yarım litre konyak veya 90 derecelik alkol
2 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
2 adet karanfil (arzuya bağlı)

Yapılışı

Vişneler saplarından ayrılır bol suda yıkanır süzgeçe alınır. Çekirdekleri tek tek çıkarılır. Ağzını sıkıca kapatabileceğiniz büyük bir ( 2 litrelik ) kavanoza bir kat vişne bir kat şeker arada bir kata da çubuk tarçını koyacak kavanozun ağzını sıkıca kapatırız. Güneş gören bir yere koyalım ve her gün bir kez kavanozu çalkalayalım. On gün sonra üzerine yarım litre konyak ilave edip kavanozun ağzını yine sıkıca kapatalım. Serin bir yerde 1 ay kadar bu şekilde muhafaza edip daha sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis yaparken likör bardaklarına içindeki vişnelerden bir iki adet vişne de koyup servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: