http://www.pembecupcake.com/peynirli-katmer-pogaca/
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- Yarım paket yaş maya
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım bardaktan bir parmak az ılık su
- Aldığı kadar un ( Yumuşacık bir hamur olacak)
- İçi için:
- Peynir,maydanoz (az miktarda )
HAZIRLANIŞI
- Bütün hamur malzemelerini geniş bir kabın içine koyup,ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
- Daha sonra her iki parçadan 9 tane yuvarlak parça koparıp elinizle yuvarlayın.(Toplam da 18 adet ufak hamur olacak.
- Bu dokuz parçayı ayrı ayrı merdane ile tabak büyüklüğün de açın.
- Aralarına oda ısısın da yumuşamış tereyağ sürün.( Hamurun en üstüne 9. parçaya sürmeyin. )
- 9 hamuru aralarını yağlayıp üst üste dizdikten sonra en son merdane ile yuvarlak şekilde açın.
- Açtığınız hamuru 12-16 adet çıkacak şekilde kesin.
- Üçgen şeklinde ki hamur parçasının ucuna peynir koyup rulo şeklin de sarın. (kenarlarını kapatmadan)
- Diğer dokuz parçayı da aynı şekil de hazırlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırın da üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Not: Annemin evin de merdane olmadığı için ben oklova ile hamuru açtım. Hamuru biraz unlarsanız oklova ile de çok güze açılıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder