Cuma, Mayıs 13, 2016

KATMER POĞÇA



http://www.pembecupcake.com/peynirli-katmer-pogaca/


Malzemeler
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım bardaktan bir parmak az ılık su
  • Aldığı kadar un ( Yumuşacık bir hamur olacak)
  • İçi için:
  • Peynir,maydanoz (az miktarda )
HAZIRLANIŞI
  • Bütün hamur malzemelerini geniş bir kabın içine koyup,ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
  • Daha sonra her iki parçadan 9 tane yuvarlak parça koparıp elinizle yuvarlayın.(Toplam da 18 adet ufak hamur olacak.
  • Bu dokuz parçayı ayrı ayrı merdane ile tabak büyüklüğün de açın.
  • Aralarına oda ısısın da yumuşamış tereyağ sürün.( Hamurun en üstüne 9. parçaya sürmeyin. )
  • 9 hamuru aralarını yağlayıp üst üste dizdikten sonra en son merdane ile yuvarlak şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru 12-16 adet çıkacak şekilde kesin.
  • Üçgen şeklinde ki hamur parçasının ucuna peynir koyup rulo şeklin de sarın. (kenarlarını kapatmadan)
  • Diğer dokuz parçayı da aynı şekil de hazırlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırın da üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Not: Annemin evin de merdane olmadığı için ben oklova ile hamuru açtım. Hamuru biraz unlarsanız oklova ile de çok güze açılıyor.



Hiç yorum yok: