Pazar, Mayıs 29, 2016

BROWNIE








Okuldan tarif yine diğer mud cake, devil food cake, rich mocha cake gibi pasta tabanı olarak kullanılabilir. 

Malzemeler

150 gr bitter kuvertür
150 gr tereyağı
180 gr toz şeker
100 gr un
100 gr damla çikolata
100 gr ceviz veya antep fıstığı
20 gr krema
3 adet yumurta
vanilya

Yapılışı

Tereyağı ocakta kısık ateşte eritilir. İçine küçük parçalara bölünmüş çikolata ilave edilir. Ocak kapatılır kendi sıcağıyla çikolata eritilir.

Un, ceviz, damla çikolata, vanilya bir kapta harmanlanır ve kenara alınır. 

Çırpma kabına yumurtalar ve şeker alınır mikser çalıştırılır. Şeker eriyene kadar çırpılır. Çırpma devam ederken devir düşürülür ve krema, erimiş çikolatalı tereyağı da çıpmaya son verilir. Un karışımı ilave edilip çırpma teli ile elle hafifçe karıştırılır. 

Yağlı kağıt kaplanmış kek kalıbı na kek karışımı dökülür 160 derecede 30-35 dakika pişirilir. Bu kek kabarmaz, ıslak üzeri mat, kırık kırık görünümünde nefis bir kektir. 

Hiç yorum yok: