Salı, Mayıs 31, 2016

LİMONLU KURABİYE




Malzemeler

1 yumurta
100 gr ayçiçek yağı
100 gr toz şeker
yarım limonun rende kabuğu ve suyu (limon sulu değilse bir limon suyu)
300 gr un
1 pk kabartma tozu

Üzeri için 

Pudra şekeri

Yapılışı

Yoğurma kabına yumurta, toz şeker, ayçiçek yağı, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve suyunu koy ve çatalla iyice karışımı birbirine karıştır. Sonra azar azar ununu ilave edip. Yumuşak bir hamur yapalım. Hamuru strece sarıp dolapta bir saat dinlendirelim. 

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamuru dolaptan alıp ne küçük ne büyük orta boy hamur parçalarını koparıp yuvarlayalım. Bir kaba pudra şekerini dökelim yaptığımız hamurları pudra şekerine bulayıp tepsiye dizelim. 

180 derecede 20 dakika pişirelim. 

Hiç yorum yok: