Çarşamba, Mayıs 25, 2016

CHALLAH







Malzemeler 

150 gr yaş maya (100 gram yaş maya = 40-50 gram active kuru maya = 33 gram instant kuru maya)
180 ml süt
yarım pk vanilya
15 gr toz şeker
bir fiske tuz
1 adet yumurta
340 gr un
40 ml yağ 


Yapılışı

Maya ve ılık süt bir kapta eritilir bir yumurta da eklenip hafifçe çırpılır. Yoğurma kabına un, tuz, şeker alınır harmanlanır ve yumurtalı mayalı karışım ilave edilir. İyice yoğrulur. Mikserde yapıyorsanız on beş dakika çırpmışız notlarıma  baktım. Sonra yağ ilave edip yine bir beş dakika daha (mikserde palet aparatı takılı) karıştırıp prüssüz bir hamur elde edene kadar makine yoğurmuş. 

Hamurun olduğu kabın üzeri streçle kaplanıp 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Bir saat sonra hamur iki katına çıkmış olmalı. 

Mayalanma süresi sonunda hamura elle vurup havası çıkartılır. Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Parçalar 50 cm uzunluğunda rulo lar yapılır. Bu 3 rulo saç örgüsü şeklinde örülür ve tepsiye alınır. 

2. mayalanmaya bırakılır. Mayalanma süresi ortamın sıcaklığına göre değiştiği için hamur yaklaşık yarısı kadar kabarınca 30 dakika gibi, bu süre sonunda yumurta sarısı sürülüp 180 derecede 25 dakika pişirilir.   

MSA da yaptığımız tariflerden

Hiç yorum yok: