Çarşamba, Mayıs 18, 2016

FISTIKLI MİRİVAN





Malzemeler

500 gr pirinç büyüklüğünde çekilmiş antep fıstığı (pirinç fıstık)
180 gr toz şeker
3 yumurta beyazı
25 gr glikoz (koyu sert)

Yapılışı

Çelik tencereye tüm mazemeyi al, iyice karıştır, önce kısık ateşte, sonra orta ısıda karıştırarak 15-20 dakika pişir. 

Sonra düz bir zemine mermer tezgaha veya tepsiye dök spatula ile yay ve soğut. Fıstıklı karışım soğuduktan sonra ellerini ıslat ceviz büyüklüğünde parçalar kopar yuvarla ve tepsiye diz. Tepsiyi hafifçe yağla yapışmaması için. Eğer silpat kullanıyorsanız gerek yok. 180 derecede 8 dakika fırında pişir. 


Hiç yorum yok: