Malzemeler
4 su bardağı un
250 gr tereyağı erimemiş
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
İç malzemesi
300 gr beyaz peynir
8-9 dal maydanoz
1 yumurta akı
Maydonozlar ince doğranir, beyaz peynir rendelenir ve bir yumurta akı ilave edilip karıştırılır.
Üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
çörekotu
Yapılışı
Yoğurma kabına un alınır ortası açılıp tüm malzeme konur ve yağrulur. Buz dolabında dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açılır iç malzemesi konur yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu susam serpilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder