Perşembe, Mayıs 19, 2016

NECLA ABLANIN POĞÇASI






Malzemeler

4 su bardağı un
250 gr tereyağı erimemiş
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta

İç malzemesi 

300 gr beyaz peynir
8-9 dal maydanoz
1 yumurta akı
Maydonozlar ince doğranir, beyaz peynir rendelenir ve bir yumurta akı ilave edilip karıştırılır. 

Üzeri için 

1 yumurta sarısı
susam 
çörekotu

Yapılışı

Yoğurma kabına un alınır ortası açılıp tüm malzeme konur ve yağrulur. Buz dolabında dinlendirilir. Hamurdan ceviz  büyüklüğünde parçalar koparıp açılır iç malzemesi konur yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu susam serpilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. 



Hiç yorum yok: