Malzemeler
(Eğer zencefilli adam bisküvisi yapılacaksa un miktarını 30 gr attırmak gerekiyor. Aynı şekilde yoğurup hamur merdane ile açılır yarım cm kalınlığında olacak şekilde ve adam veya diğer şekil kalıpları ile kesip fırından çıktıktan sonra iyice soğuyunca glazür ile süsleyebilirsiniz)
225 gr pudra şekeri
100 gr esmer şeker
115 gr tereyağı oda sıcaklığında
115 gr margarin oda sıcaklığında
1 yumurta
85 ml üzüm pekmezi
250 gr sade un
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı toz hindistancevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Pudra şekerinin yarısını, esmer şekeri, tereyağı ve margarini krema haline gelinceye kadar mikserde karıştır veya elle krema kıvamına getirin. Yumurtayı ekleyin ve iyice karışıncaya kadar çırpmaya veya karıştırmaya devam edin. Pekmezi ekleyin ve kuru malzemeleri karışması için 3 kere eleyin. Yağlı karışıma elediğiniz kuruları karıştırıp yoğurun. Hamuru streçle kapatın ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırın tepsisini yağlayın hamuran bir çorba kaşığı dolusu parçalar koparıp top şekline yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırın ve 5 cm aralıklarla tepsiye dizin. 170 derecede oniki - onbeş dakika arası hafifi sertleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder