Pazar, Mayıs 22, 2016

ÇİKOLATALI KAHVELİ KEK




Malzemeler

  • 1 3/4 su bardağı (220 gr) sade un
  • 2 su bardağı (500 gr) toz şeker
  • 3/4 su bardağı şekersiz kakao tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 fincan nescafe
  • 1 su bardağı (250 ml ayran)  
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk vanilya



















Ganaj

Ganaj malzemeleri krema ve çikolatadır. Miktarları ise çok akılda kalıcı bir şekilde eşit miktarlardır ve benmari usulü veya kremayı bir kapta kaynatmadan ısıtıp içine çok küçük parçalara ayrılmış çikolataları koyup eritmektir. Eğer ganaj bayaz çikolatadan yapılıyorsa krema miktarı bir miktar azaltılır mesela 200 gr beyaz çikolataya 150 ml krema gibi. 

200 ml krema
200 gr küçük parçalara ayrılmış çikolata. 

Kekinizin büyüklüğüne göre miktar artar veya azalır. Damak zevkine göre çikolata miktarı artar yaptıkça kendi tarifinizi olurşturacaksınız. 



Fırını 180 derecede önceden ısıtıyoruz. İki tane kek kalıbı ( 23cm lik yuvarlak veya 20x30cm dikdörtgen kek kalıbını yağlıyoruz. 

Büyük bir kapta un, şeker, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu bir araya getirir. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, kahve, ayran, yağ ve vanilyayı ekleyin. orta hızda 2 dakika boyunca mikserde çırpın. Hamuru kek kalıplarına paylaştırın, fırında  30 ila 40 dakika süreyle kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin. 

Soğuduktan sonra iki kek arasına çikolata ganaj ve üzerinede aynı ganajı sürerek servis için buzdolabında soğutun.

Hiç yorum yok: