Cumartesi, Mayıs 21, 2016

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR




Malzemeler

Beyaz Fırın tariflerinden

3 su bardağı / 225 gr hindistancevizi
1 su bardağı / 100 gr toz şeker
2 yemek kaşığı / 20 gr un
1 pk kabartma tozu
1 adet yumurta
1/3 su bardağı  / 65 gr süt
yarım pk vanilya
1 su bardağı / 200 gr bitter çikolata damla veya parça
(2 çay kaşığı sıvı yağ ile çikolataları benmari usulu eritin)
2 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyin.
Süt, toz şeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpma teli ile çırpın. Elenen unlu karışımı ilave edip spatula ile. karıştırın. Hindistancevizini ekleyip karıştırın.

2 adet yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine hamurdan bir tatlı kaşığı ceviz büyüklüğünde parçalar alıp aralıklarla sırayla koyun. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin.  Soğuyunca erittiğiniz çikolataya kurabiyenin bir yanını batırın. Yağlı kağıt üstüne tek sıra dizin. Daha sonra servis tabağına alın. 


Hiç yorum yok: