Cuma, Mayıs 20, 2016

ANNE KÖFTESİ





6 kişilik

Malzemeler

600 gr dana kıyma
100 ml süt veya krema
yarım çay bardağı su
1 yumurta
1 büyük boy rendelenmiş soğan
2 haşlanmış rendelenmiş patates
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı yenibahar
tuz


kızartmak için 2 yemek kaşığı tereyağı ve bir çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı 

Tüm malzemeyi yoğurma kabına al iyice yoğur. Biraz gevşek hamur gibi oluyor. Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar al top yap. 

Tavaya tereyağı ve sıvı yağı alın ocakta ısınsın köfteleri sırayla atın,  tavayı sallayarak her yönünün kızarmasını sağlayın. 

Tavayı çok fazla köfte ile doldurmayın, eğer doldurursanız suyunu bırakır ve kayamaya başlar haşlama gibi olur. 

Kızaran köfteleri fırın tepsisine veya bor cama alıp 175 derecede15 dakika fırına verin.

Bu tarifi İş Bankası Kültür Yayınları Dünyanın Köftesi - Değişik Ülkeler, Değişik Tarifler Birgitta Kayaoğlu-Ljung kitabından alınmıştır. 

Hiç yorum yok: