Cuma, Mayıs 20, 2016

CEVİZLİ TART






http://www.beyazfirinblog.com/pekan-cevizli-tart/

(8-10 Kişilik)
Pastacı Kreması İçin Malzemeler
  • 500 ml süt
  • 150 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr un
  • 25 gr nişasta
  • 1 paket vanilya
Pastacı Kremasının Hazırlanışı
  1. 500 ml sütü çift tabanlı bir tencerede kaynatın.
  2. Toz şeker ve yumurtayı bir başka tencerenin içerisinde karıştırın.
  3. Üzerine un, vanilya ve nişastayı da ekleyip yeniden karıştırın.
  4. Bu karışıma kaynattığınız sütü ilave edin ve ocakta karıştırarak balon balon oluncaya kadar pişirin.
  5. Pişirdiğiniz kremayı bir tepsinin üzerine boşaltın ve yayarak soğumaya bırakın.
  6. Krema ılıklaşınca tepsiden bir mikser kabına alın ve orta hızla karıştırarak soğutun.

Kakaolu Franjipan Kreması İçin Malzemeler
  • 300 gr tereyağı (yumuşak)
  • 350 gr pudra şekeri
  • 4 adet yumurta
  • 250 gr toz badem
  • 150 gr pekan cevizi
  • 10 gr nişasta
  • 20 gr toz kakao
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi
  • 600 gr pastacı kreması
Kakaolu Franjipan Kremasının Hazırlanışı
  1. Tereyağı ile pudra şekerini mikser kabının içerisine koyun ve iyice karıştırın.
  2. Yumurtaları azar azar mikser kabına ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Badem ve cevizi blender’da toz haline getirin. Badem’in 100 gramını hamurun hazırlanışı için bir kenarda saklayın.
  4. Toz haline getirdiğiniz bademin 150 gramı ve toz cevizin hepsini nişasta, toz kakao ve limon kabuğu rendesi ile birlikte miksere ilave edip bir spatula yardımı ile karıştırın.
  5. Son olarak hazırladığınız pastacı kremasının 600 gramını da mikser kabına ilave edip spatula ile karıştırın.
Tart Hamuru İçin Malzemeler
  • 500 gr tereyağı
  • 300 gr pudra şekeri
  • 4 adet yumurta
  • 100 toz badem
  • 800 gr un
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
Tart Hamurunun Hazırlanması ve Tartın Tamamlanması
  1. Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
  2. Tüm hamur malzemelerini mikser kabının içerisinde bir araya getirin ve hamur yoğurma aparatı ile yoğurun. Yoğurma işleminin ardından hamuru 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru, 1 cm kalınlığında yuvarlak bir şekilde açın.
  4. Açtığınız hamuru, 33 cm çapında yuvarlak bir şekilde kesin ve geri kalan parçaları tartın üzerinde kullanmak üzere kenarda bekletin.
  5. 33 cm çapındaki hamurunuzun kenarlarını dıştan içe doğru kaldırın ve bir cephe oluşturun.
  6. Daha önceden hazırladığınız franjipan kremasını bir sıkma torbasına doldurun ve ardından hamurun tamamı krema ile dolacak şekilde kremayı sıkın.
  7. Kenarda beklettiğiniz hamur parçalarını şeritler halinde kesin ve tartın üzerine, üzeri kare kare olacak şekilde, hafif kıvrımlar vererek şeritleri dizin.
  8. Şerit ve tartın kenarlarını yumurta sarısı ile yağlayın.
  9. Şeritlerle birlikte oluşan kare şeklindeki aralara pekan cevizlerini yarım yarım dizin.
  10. Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıdı serin ve tartınızı kağıdın üzerine alın.
  11. Önceden ısıttığınız fırınınızda 30 dakika kadar kontrol ederek pişirin.

Hiç yorum yok: