http://www.beyazfirinblog.com/pekan-cevizli-tart/
(8-10 Kişilik)
Pastacı Kreması İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 150 gr toz şeker
- 2 adet yumurta
- 50 gr un
- 25 gr nişasta
- 1 paket vanilya
Pastacı Kremasının Hazırlanışı
- 500 ml sütü çift tabanlı bir tencerede kaynatın.
- Toz şeker ve yumurtayı bir başka tencerenin içerisinde karıştırın.
- Üzerine un, vanilya ve nişastayı da ekleyip yeniden karıştırın.
- Bu karışıma kaynattığınız sütü ilave edin ve ocakta karıştırarak balon balon oluncaya kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz kremayı bir tepsinin üzerine boşaltın ve yayarak soğumaya bırakın.
- Krema ılıklaşınca tepsiden bir mikser kabına alın ve orta hızla karıştırarak soğutun.
Kakaolu Franjipan Kreması İçin Malzemeler
- 300 gr tereyağı (yumuşak)
- 350 gr pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- 250 gr toz badem
- 150 gr pekan cevizi
- 10 gr nişasta
- 20 gr toz kakao
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 600 gr pastacı kreması
Kakaolu Franjipan Kremasının Hazırlanışı
- Tereyağı ile pudra şekerini mikser kabının içerisine koyun ve iyice karıştırın.
- Yumurtaları azar azar mikser kabına ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Badem ve cevizi blender’da toz haline getirin. Badem’in 100 gramını hamurun hazırlanışı için bir kenarda saklayın.
- Toz haline getirdiğiniz bademin 150 gramı ve toz cevizin hepsini nişasta, toz kakao ve limon kabuğu rendesi ile birlikte miksere ilave edip bir spatula yardımı ile karıştırın.
- Son olarak hazırladığınız pastacı kremasının 600 gramını da mikser kabına ilave edip spatula ile karıştırın.
Tart Hamuru İçin Malzemeler
- 500 gr tereyağı
- 300 gr pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- 100 toz badem
- 800 gr un
- Yarım çay kaşığı vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
Tart Hamurunun Hazırlanması ve Tartın Tamamlanması
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
- Tüm hamur malzemelerini mikser kabının içerisinde bir araya getirin ve hamur yoğurma aparatı ile yoğurun. Yoğurma işleminin ardından hamuru 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru, 1 cm kalınlığında yuvarlak bir şekilde açın.
- Açtığınız hamuru, 33 cm çapında yuvarlak bir şekilde kesin ve geri kalan parçaları tartın üzerinde kullanmak üzere kenarda bekletin.
- 33 cm çapındaki hamurunuzun kenarlarını dıştan içe doğru kaldırın ve bir cephe oluşturun.
- Daha önceden hazırladığınız franjipan kremasını bir sıkma torbasına doldurun ve ardından hamurun tamamı krema ile dolacak şekilde kremayı sıkın.
- Kenarda beklettiğiniz hamur parçalarını şeritler halinde kesin ve tartın üzerine, üzeri kare kare olacak şekilde, hafif kıvrımlar vererek şeritleri dizin.
- Şerit ve tartın kenarlarını yumurta sarısı ile yağlayın.
- Şeritlerle birlikte oluşan kare şeklindeki aralara pekan cevizlerini yarım yarım dizin.
- Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıdı serin ve tartınızı kağıdın üzerine alın.
- Önceden ısıttığınız fırınınızda 30 dakika kadar kontrol ederek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder